Du får ikke best rente med kredittkort

Det kan være fristende å bruke kredittkortet som buffer ved uforutsette utgifter. Det er enkelt og greit å betale med, og så kan man selv fordele nedbetalingen ved å bare betale minimumsbeløpet på fakturaen. Enkelt og greit.

Men kredittkort er en av de former for finansiering som har høyest rente. Derfor er det ikke alltid lurt å benytte kredittkortet. For kortere kreditter som man nedbetaler over en måned eller to kan det være greit, men for større lån bør man vurdere alternativer.

Usikret lån som et alternativ

Noen synes kanskje at forbrukslån har et dårlig rykte. Men for å finansiere uforutsette utgifter så kan et forbrukslån gi det betydelig lavere rente enn kredittkort; kanskje halvparten eller enda lavere.

Det betyr at man må søke om et lån, men det er ofte en grei prosess og kan være verdt jobben når man får en betydelig lavere rente. De fleste forbrukslån kan tilby tilsvarende fleksibilitet hva gjelder nedbetaling som et kredittkort. Legg dog merke til gebyrer når man beregner totalen.

Rammelån er en løsning

Hvis man har et boliglån som er innenfor en ikke alt for høy del av boligens verdi så kan rammelån være et alternativ. Det betyr at man låner litt mer penger med boligen som sikkerhet.

Hvis dette er en mulighet, så kan det være at man får svært god rente, helt ned mot det man har på boliglånet i dag. Men pass på at dette blir en del av boliglånet med samme nedbetalingstid, prøv gjerne å nedbetale rammedelen raskere.

Dette er refinansiering

Hvis man allerede har en del kredittkort med utestående gjeld på så kan det være en god ide å se på det samlet under ett og prøve å refinansiere det.

Det betyr at man samler de ulike kredittene i et nytt lån, og da forhåpentligvis med både lavere rente og lavere samlede gebyrer. Det finnes flere selskaper som tilbyr refinansiering og som kan ta seg av hele jobben med å innfri låntakers utestående kreditter og lage det nye lånet.

Noen tips

Det rimeligste lånet er det man aldri tar opp. Prøv derfor å unngå unødvendige lån og kreditter. Men i flere tilfeller så er det fornuftig å låne. Det kan for eksempel være hvis man kjøper en reise som man vet blir mye dyrere senere, eller hvis man kjøper en ny bruktbil istedenfor å bruke en formue på reparasjoner. Og når man tar opp et slikt fornuftig lån så bør man da huske på å finne andre alternativer enn kredittkort.

Kilde 1: www.bestekredittkort.org/
Kilde 2: www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/dette-koster-bank-og-kredittkort-i-bruk/